Erdők Hete a Rum Kastély diákjaival

2016.10.03

A Gyermekerdő Alapítvány nyertes pályázata jóvoltából a Rum Kastély tanulói egy hetet tölthettek el a Somogyszobi Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központban. A tábor az Erdők Hete alkalmából - mely minden év október első hete - került megrendezésre a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. erdei iskolájában. A hét célja az volt, hogy a fogyatékkal élő fiatalok is egyenrangú bánásmódban részesülhessenek és az egészséges társaikhoz hasonlóan izgalmas programokon és kirándulásokon vehessenek részt. A gyerekek hétfő délelőtt érkeztek meg Somogyszobra, ahol már tárt karokkal várták őket az erdei iskola munkatársai. A helyszínnel való ismerkedés után este meghallathatták az éjszakai erdő hangjait. Másnap reggeli tornával kezdődött a nap, majd a délelőtt folyamán az erdei életközösség és az erdőben lakó vadfajok kerültek előtérbe, délután pedig megtekinthették a Zselic csillagait. Szerdán kipróbálhatták ügyességüket a kézművesség világában, utána a baglyok titokzatos életébe kaptak betekintést. A Rum Kastély lakói a vendéglátóik számára készültek egy kis meglepetéssel, melyet a késő délutáni órákban mutattak be a Gyermekerdő Alapítvány elnökének, a falu polgármesterének, valamint a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. munkatársainak, melyet az Atád Tv is megörökített. A műsor szép és megható volt, tükrözte a gyerekek felkészülésbe fektetett rengeteg munkát és energiát, valamint a boldogságukat, mely a nézőközönség lenyűgözéséből fakadt. A csütörtöki nap következett a jól megérdemelt kirándulós nap, melyen a gyerekek délelőtt a kaszói erdőben kisvasutazhattak, délután pedig a Dráván hajózhattak. A hajókirándulás volt a hét csúcspontja, a fiatalokat elvarázsolta a folyó és a táj szépsége. Hazafelé a csoportot vendégül látta a Mocz Tanya, ahol a személyzet palacsintával és szörpökkel kedveskedett a gyerekeknek. Az étel fogyasztása közben megtekinthették a kiállított trófeákat is. Az utolsó nap délelőttjén a fő téma a madaraink és azok téli etetésének szükségessége volt, eközben pedig az égi vándorok énekével is megismerkedhettek. A hét összegzése után a diákok búcsút vettek vendéglátóiktól és hazaindultak. A hét mindenki számára kellemesen és vidáman telt el. Mind a gyerekek, mind a kísérőik, mind pedig a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. munkatársai élmény dús és szeretetteljes hetet tölthettek el együtt.

Gyermekerdő Alapítvány 2015
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el